İsviçreli Uzmanların Aslında İsviçreli Olmadığı Ortaya Çıktı

İsviçreli Uzmanların Aslı Nedir

Sürekli TV’lerde duyduğumuz ve bize her konu hakkında öğütler veren İsviçreli uzmanların aslında İsviçreli olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili ilk şüphe Eren Tezcan adındaki gencin dünyada yüzlerce millet varken hep İsviçreli Uzmanlar mı beyanat veriyor. Bu işte bir gariplik var demesiyle başladı. Matematik dersleri de iyi olan Eren Tezcan dünyada herhangi bir açıklama yapan uzmanın İsviçreli bir uzman olma ihtimalinin yüzde yarımdan biraz daha fazla olduğunu belirledi. Daha sonra internet üzerinden dünyadaki benzer uzman haberlerini inceleyen genç İsviçreli uzman haberlerinin Türkiye’de belirgin bir şekilde daha çok olduğunu keşfetti. 

İnternet üzerinden İsviçre araştırılıyor

Eren Tezcan internet üzerinde İsviçreli Uzman haberlerini ararken swiss knife, swiss expert, switzerland xxx kelimelerini kullandığını ve artık İsviçreli uzman olayı hakkında ciddi şüpheleri olduğunu açıkladı.

Daha sonra Eren Tezcan, gazetelerin genel yayın müdürlerinin kapısını aşındırmaya başladı. Bu durumu sık sık sorgulayan Eren Tezcan sonunda bir genel yayın müdürünün kayınvalidesinin gece gündüz kapılarını çalan Eren Tezcan’dan rahatsız olması sonucu gerçeği itiraf etmesiyle her şeyi öğrendi.

ŞOK  ŞOK ŞOK BİM BİM BİM A101 A101 A101


İsviçreli uzmanlar aslında İsvi Çıra’lıymış. İsvi Çıra Artvinde haritalarda bile gözükmeyen çok küçük bir köy. Biliyorsunuz Artvin Karadenizlilerin başarılarının simgelerinden birisi
okuma yazma oranı çok yüksek olan ve gençlerinin çoğunun üniversite okumasıyla tanınır. İsvi Çıra köyü gençleri de bu konuda çok yetenekli ve köyün yüzde yüzü neredeyse üniversite mezunu ve üstüne yüksek lisans ve doktora yapmasıyla tanınıyor.

Olay ilk olarak, bir diş macunu reklamı ile ilgili İsvi Çıra uzmanlarının yorumda bulunmasıyla başladı. Durumu yanlış anlayan telefon operatörü İsviçreli Uzmanlar diyor ki diyerek yorumu reklamcıya iletti. Sonradan durum anlaşılsa da İsvi Çıra’lı uzmanlardan çok memnun olan TV kanalları ve gazeteler İsvi Çıra köyünün ve bu köyden kişilerin markalaşmasının önüne geçmek için  bu konudaki bütün haberleri İsviçreli Uzman haberi ve yorumu olarak okuyuculara ve izleyicilere yansıttılar. Bu sayede bu yorum ve haberleri ucuza kapattılar.


Konuyu derinlemesine arıştırmak isteyen Eren Tezcan, Artvin Hopa’nın bu Şirin Beldesini buldu ve köyün muhtarı ile konuştu. Köyün muhtarı yüksek fizik mühendisi Alperen Köylideri köylerinin eğitimleri ve uzmanlıkları ile gurur duyduklarını; Daha sonra TV ve gazetelerin de bu durumu anlayınca köydeki hemen her aile ile anlaştıklarını ve çocukların daha doğarken uzmanlıklarının belli olduğunu söyledi. Bu köyde doğan çocuklar daha doğdukları anda aylık 3000 dolar maaşa bağlanıyorlar. Gazete ve TV’ler bunun daha fazla yayılmaması için de köydeki ailelerin hemen hepsine gizlilik sözleşmesi imzalatmış.

Kendisi de aslında İsvi Çıra'lıymış

Evine huzur içinde dönen Eren Tezcan daha sonra annesi ve babasından kendisinin de aslında İsvi Çıra’lı köyünden olduğunu anne ve babasının köydeki yüksek eğitim oranından kaçmak için eğitim seviyesi daha düşük olan bir yer olan İstanbul’a taşınmayı seçtikleri ve bunu ondan sakladıklarını öğrendi. Bu merakının da aslında hem köydeki bu yüksek eğitim oranının getirdiği merak hem de kan çekmesi sonucu olduğu ortaya çıkmış oldu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadenizliler Neden Başarılı Olurlar?

Süper Kahraman Geyikleri: En seksi süper kahramanlar

Toplumda Sevilmeyen İnsan Tipleri