Yaşıyor Olsalardı



Merak ediyor musunuz “Acaba kaybettiğimiz toplumumuza mal olmuş kişiler bugün yaşasaydı neler olurdu?” Şimdi kısaca bir göz atalım.

Ahmet Kaya

2013 yılında bir beste çıkartırdı. "Ben bir ceviz ağacıyım gezi parkında ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında."

Turgut Özal

Halkın arasında kısa pantolonu ve gülümsemesiyle dolanır sıcacık gülücükler atardı. Haftada bir gün Demirel ile Türk siyasetini değerlendirmek için toplanırlar eskilerden bahsederlerdi.

Kemal Sunal

Kendi filmleri mi şu anki politikacılar mı daha komik diye sorgulardı? Meclistekilerin doğal hallerini olan tavırlarını kendi filmlerinden daha komik olduğunu görünce de üzülürdü biraz.

Uğur Mumcu

Ergenekon, 17 Aralık, Balyoz, Gezi Parkı vs olaylarının iyice derinine inmeye çalışır yine bir faili meçhul cinayete kurban giderdi muhtemelen. Yine anlayamazdık ne olduğunu.

Adile Naşit

Uykudan önce masalını kapatmadan önce Suriyeli çocukların da isimlerini söyler ve Suriye için barış dilerdi. Eskiden Ahmet, Mustafa, Zehra uyuyun bakalım diyen Adile Teyze, Berkecan, Kuzey, Bengisu hadi yatın bakalım kuzucuklarım derdi.

Cem Karaca

Rahmetli yaşasa yeni bir şarkı çıkartırdı. Raptiye raptiye rap rap, rantiye rantiye rant rant, naber nitekim yine geldi yolsuzluk şarkısı listelere girerdi.

Barış Manço

Adam olmuş çocuklar diye bir program yapardı ve yıllar önce programına çağırdı bugünün adamlarıyla konuşur süper bir program yapardı. Eskimeyen, yıllara meydan okuyan şarkılarıyla gurur duyardı.

Aziz Nesin

Türk milletinin yüzde kaçının aptal olduğu ile ilgili istatistiğini revize ederdi. Yaşanan olaylara bakınca da bu olaylar benim kitaplarımda bile yok ben bile hayal edemezdim bu kadar absürdünü derdi.

Cenk Koray

Bütün Beşiktaş camiasının ve Türk halkının sevdiği sempatik sunucu Acun’la beraber var mısın yok musun yarışmasını sunuyor olurdu. Lafını sözünü kimseden esirgemezdi…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadenizliler Neden Başarılı Olurlar?

İlginç Deyimler Sözlüğü

Enteresan memleketimizden enteresan haberler