Maden Kazalarına Önlemler Sinsilesi

Soma ve Ermenek kazalarından dolayı maden ölümlerine önlem alamayan hükümet nihayet konuyu kökten halledecek bir dizi etkili çözüm buldu. Konuyla ilgili önlemler aşağıdaki şekilde:

Yöntem 1:
Madenlere yaşam odaları yapılacak ancak yaşam odaları çok pahalı olduğundan maliyetin bir kısmının da üstlenilmesi gerekiyor. O yüzden de yaşam odaları hem kantin hem de yaşam odası olarak tasarlanacak. Maden sahibi yaşam odasını ihaleyle kantin olarak da işleteceği için harcadığı paranın bir kısmı maden sahibinin cebine girecek.

Önce:
 Sonra:


Yöntem 2:
Madenlerde çalışacak işçiler 6. hissi yüksek olanlar arasından seçilecek. Bilirsiniz bazı insanlar rüyalarında kaza görür ertesi gün de olur. Maden işçilerinin 6. hissi yüksek insanlardan seçilmesi sonucunda güvenliksiz madenlerde bile kaza olduğu anda kimse içeride olmayacak. 
"Mahmut Abi yarın madene girelim mi? Hayır girmeyelim? Neden Mahmut Abi kutunda büyük mü hissediyorsun? Felaket mi olacak? Hayır yiğenim yarın resmi tatil.."

Yöntem 3:
Madenlerde namaz teşvik edilecek. Okunacak Fatiha ve Subaneke'nin dozu arttırılacak.

Yöntem 4:
Bir diğer konu da maden kazaları sonrası ailesi mağdur olan insanlar. Bunu önlemek için de bekar ve kimsesiz işçi çalıştırmak teşvik edilecek. Kişi maden kazası sırasında şehit olduğundan ardında kimi kimsesi kalmadığından yaşanılacak acı o kadar büyük olmayacak.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadenizliler Neden Başarılı Olurlar?

İlginç Deyimler Sözlüğü

Enteresan memleketimizden enteresan haberler