Facebook Profilleri


Sosyal medyanın denizlere dik ama girintili yamaçlarında gezinirken pek çok farklı kullanıcı tipiyle karşılaşmışızdır. Bu tipleri kategorize etsek ne güzel olur vatana millete güzel hizmetler etmiş oluruz.

Like’cılar
Facebook’da herkes bir şeyleri like’lar beğenir ancak bunun dışında da şeyler yaparız resim paylaşırız, yorum yaparız, küfrederiz gibi. Ancak facebook’da işi sadece like yapmak olan bir gürüh var. Bu grubun en önemli özelliği sadece like yapmaları başka bir işe girişmemeleridir. Bu grup nispeten facebook’un koalaları olarak da görülebilir. Tek işleri okudukları notlara beğeni işaretini kondurmalarıdır. Bu grubu oluşturan insanlar ya torun torba like’layan yaşlı ebeveynlerden, ya su içmek için yağmur yağmasını bekleyen tembellerden ya da aman söylediğim bir şey yanlış anlaşılır bizim daire başkanının kulağına gider diyen homus memuruslardan oluşmuştur. Kimseye zararı olmayan skora oynayan bir gruptur.

Troller
En sevdiğim gruplardan birisidir. Bu grubu oluşturan kişiler toplumu manipule edecek yorumlarda bulunurlar. Gerçek fikirleri çok farklı olsa da bir fikrin ateşli savunucusu ya da ateşli karşıtı olarak boy gösterirler. Yazdıkları trol yorumlara ciddi ciddi yorumlarda bulunan hatta o yorumların yorumları içerisinde küfürleşen insanlara çocuksu bir hınzırlıkla kahkaha atarlar. Bazen siyasi partilerin parasal olarak destekledikleri maaş alan bankamatik trolleri de mevcuttur.
 Komik Paylaşımcılar
Bunlar hayat dolu olmaları ve pozitif enerjileriyle işe alınası ancak takımı bozucu nitelikleriyle de ekonomik krizlerde ilk çıkartmanız gereken kesimdir. Kaynağını anlayamadığınız şekilde güzel espri ve paylaşımları bulan bu kesim sayıca azdır ve kaliteli paylaşımlarda bulunurlar. Bazen paylaşımları süper komik olan bu kesim gerçek hayatta acayip asık suratlı ve ketum duruyor da olabilir. Özellikle toplumsal karabasanların söktüğü zamanlarda komik paylaşımcılar hızır gibi imdadınıza yetişirler.

Geydiriciler
Hemen her şeye muhalif olan bu grup yazılan her şeye bir laf geydirmeye çalışır. Bazen bir notta bakarsınız adam dindar vatandaşa geydirmişken bazen de bakarsınız aynı adam ateistlere geydirmiş. Geydiricilerin en önemli özelliği çok okunan, ilgi çeken paylaşımları çürütmeye karşı duydukları o büyük arzudur. Geydiriciler ünlem işaretlerini çok kullanırlar, kullandıkları cümleler nispeten kompleks yapıda olup bazen de laf içinden cımbızla bir yer alıp zihinsel maniplasyon yapmada usta insanlardır. İyi geydiriciler belli bir olgunlaşma dönemi sonrası trole dönüşürler.

Ebeveynler
John Wayne gibi Ebe Wayne’ler de bir ekoldur. Hayatlarını çocukları etrafında yaşayan bu ekol çocuklarının okul hayatı, boyu posu kilosu, bok rengine kadar her şeyi paylaşmayı çok severler. Çocuklarının kölesi olan bu grup bu köleliği facebook mecrasına da taşıyarak bir seviye daha atlamıştırlar. Bu grubun kendisi çocukları için yaşamışlardır ve çocuk kazık kadar adam olunca dahi paylaşım yapmaya devam ederler. Eğer anneniz babanız bu gruptaysanız yaşadınız demektir. Facebook’da başak oğlanı olma karşılığında yüklü harçlıklar ve süper imkanlarla donatılırsınız.

Narsistler

Bu gruba ait olan facebook paylaşımcıları her zaman en güzel resimlerinin olduğu, dudakların özenle büzüldüğü pozlar verirler. Bu paylaşımcılar sırf facebook’da paylaşmak için bir aylık maaşı bir restorana verebilirler. Genelde bayan kesimden olan narsistler bu paylaşımları sayesinde bazen zengin koca bulma hayallerine de erişirler. İstanbul’da bir gecekondu semtinde evde donarken Miami’de klüpten klübe gezen Paris Hilton izlenimi veren narsistler facebook’da en çok nefret edilen ve kadınların kocalarının başının etini yemesine en çok sebep olan gruptur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlginç Deyimler Sözlüğü

Karadenizliler Neden Başarılı Olurlar?

Enteresan memleketimizden enteresan haberler