Enteresan memleketimizden enteresan haberler

5000 geometrici göz altına alındı


Paralel devletin elemanı olma suçlamasıyla 5000 geometrici göz altına alındı. Öğrencilere ders anlatırken paralelkenar, iki doğrunun birbirine paralel olması, paralel düzlemler gibi konulara gerekenden daha fazla zaman harcadığı belirtilen geometriciler göz altı süresinin sonunda tutuklanacak ya da serbest bırakılacaklar. Tutuklanacak geometriciler yerine Türkçe ve Biyoloji öğretmenlerinin görevlendirileceği belirtildi. Geometrisi iyi olan öğrenciler de acaba biz de tutuklanır mıyız diye kara kara düşündükleri ve geometri ile ilgili bildikleri kavramları unutmaya çalıştıkları belirtiliyor. Bir hükümet yetkilisi geometri dersinin gençler için sakıncalı olduğunu ve tamamen kaldırılabileceğini de belirtti. Bu arada coğrafya derslerinde bahsedilen dağların denize paralel uzanması kavramının dağların denize doğru bakması şeklinde değiştirileceğinden bahsediliyor.

Fringe senaristi Yeni Dizi Çalışması İçin Türkiye’ye geldi


Fringe dizisi bilimkurgu tarzında ve özellikle işlediği paralel evren konusu ile çok sevilmişti. İki paralel evren arasında git geller sonrası değişik bilimsel konuları bünyesinde barındıran Fringe dizisi final sezonu ile seyircilere veda etmişti. Fringe dizisinin senaristlerinde JJ Abrams ise bir gün yanlışlıkla izlediği Türk kanalı sayesinde Türkiye’deki paralel devlet tartışmalarından haberdar oldu. JJ Abrams, kırk yıllık senaristim ama Türklerin hayal gücü benimkinden çok daha iyi. Paralel devlet kavramını ben sittin sene akıl edemezdim. Şimdi bazı insanlarla konuşup yeni bir dizi yapmak istiyorum. JJ Abrams dizide Amerika Birleşik devletlerini ve devleti oluşturan 3 paralel devlet arasındaki ilişkilerin anlatılacağını belirtirken Fringe dizisinden Dr Bishop olarak tanıdığımız aktörün de filmde rol alacağını belirtti.

16 Milyar dolara satılan Whatsup’ın 2.5 milyar doları Türkiye’den


Dünyada 400 milyondan fazla kullanıcısı olan whatsup kullanıcı başına 35 dolarlık değeri ile 16 milyar dolar gibi bir rakama satıldı. Whatsup’ın 70 milyon kullanıcısının ise sadece Türkiye’den olduğu belirtildi. Bu durumda whatsup’ın 2.5 milyar doları sadece biz Türkler sayesinde elde edilmiş oldu. Konu ile ilgili harekete geçen maliye bakanlığı whatsup’a ciddi bir vergi cezası kesmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili kaleme alınan “whatsup dude, send me tax of our 2 billions” uyar yazısı whatsup şirketinin Amerika’daki adresine postalandı. Konuyla ilgili vatandaşların ve esnafın tepkisi daha farklı. Ankara Balgat’ta otoma yıkama şirketi sahibi Ferit Un Temizyıkar, whatsup’ı ilk çıktığı günden beri kullandığını ve sevdiği bir yazılım olduğunu ancak 16 milyar dolarlık satış sonrası esnafın hala kan ağladığını whatsup’ın Türkiye’de bir arabasını dahi yıkatmadığını söyledi ve bir daha kullanmayacağım bu mereti, paraları götürürken iyi ama ekonomiye can vermeye gelirken hiçbir şey yok. 35 dolarlık hakkımı helal etmiyorum şirket yetkililerine diye de serzenişte bulundu.

Yüksek vergilere karşı takas yeniden moda oldu


Devletin aldığı yüksek vergiler halkı canından bezdirince çaresini halk da artık takasa girmekte buldu. Konuyla ilgili görüştüğümüz cep telefonu bayisi Emre Aklıevvel özellikle cep telefonuna taksit kampanyası da bitince işlerinin iyice kesilmesinden dert yandı ve elinde kalan telefonları nasıl eritebilirim diye düşünmeye başladığını anlattı. Sonra aklına takas yöntemi geldiğini belirtti. Takas yönteminde mal alım ya da satımında herhangi bir vergi ödenmiyor. Emre Aklıevvel ilk önce elindeki bir IPhone cep telefonunu bir köylüye aylık 1000 yumurta karşılığında 4 ay vadeyle sattığını belirtmiş. Daha sonra bu yumurtaların bir kısmı ile ailesinin gıda ihtiyaçlarını karşılayan Aklıevvel cep telefonunun yanında yumurtaları da turşu vb daha dayanıklı tüketim mallarıyla değiş tokuş edip işi iyice ilerletmiş. Değiş tokuş güzel mantık. Şu anda sanırım cep telefoncu değilim. Halkın ve diğer esnafın da bu iş hoşuna gitmeye başladı. Gıdada özellikle turşu, reçel gibi dayanıklı ürünler değiş tokuşta daha iyi gidiyor. En son 7 Mayorka tatili ve 4 araba karşılığında bir adet lüks ev aldım. Para dediğin ne ki elinin kiriymiş dedi. Problemleriniz var mı diye sorulduğunda ise değiş tokuş işinden dolayı paranın anlamını unuttuğunu belirten Aklıevvel, bunun yanında bazen değiş tokuşla çok fazla gıda eline geçince mecburen ziyan olmasın diye yemeyi içmeyi arttırdığını ve kilo aldığını belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadenizliler Neden Başarılı Olurlar?

İlginç Deyimler Sözlüğü