Çocukluğumuzun Çizgi Filmleri
Çocukken izlediğimiz bir kaç çizgi film vardı. Düşündüğüm zaman hala çocukluğumuzun bir parçasını da içlerinde barındırdıkları için ürperirim.
Mesela,çizgi film kahramanı olarak, çoçukluğumuzun çizgi film kahramanı olarak Musti diye bir yaratık vardı. Tam hatırlamıyorum ama bir tür hayvandı. Çok iyi niyetli hatta saf derecesinde iyi niyetli bir kahramandı. Bir dönem bütün mustafalara musti derdik ve hatta bu sanırım uzun süre de devam etti.
Çizgi film kahramanı: He Man ve Atılgan
Çizgi film kahramanı He Man vardı. Eterniya halkının kahramanı. Prens edım ve kedisi titrekin elektrik yemiş hali çok güçlü bir savaşcı olan he-man ve atılgana dönüşüyordu. Ancak Eterniyalılar ne mal bir halktır ki bu benzerliği hiç anlayamamışlardı. Çizgi film kahramanı, He Man prens adam'ın body yapmış haliydi. Atılgan ise kükremesi dışında rengi mengi ile tamamen aynıydı. O çizgi filmde farkettiğim bir unsur da he man ve bazı elemanların kaş rengi ile saç renginin farklı olmasıydı. Bir de çizgi film kahramanlarımızda, adamlarda yüksek teknoloji ile hayvan kurt kuş büyü gibi şeyler entegre kullanılıyordu. Unutulmaması gereken bir nokta da, çizgi filmde Orko, Büyücü ve General vardı. He Man'in sırrını sadece bu üç kişi bilir ve saklardı. İskeletor ise çok yaratıcı ve birebirde He Man'i alt edecek bir kahramandı. Ancak, o kadar kötü bir ekibi vardı ki hep He-Man karşısında kaybedip duruyordu.
Bu arada, çizgi film kahramanı Voltran'ı da unutmamak gerekir. 5 aslan birleşip Voltranı oluştururdu. Voltran teorik olarak 5 ayrı arslandan oluşuyordu ancak arslanlar birleşmeden bir halt edemiyordu. Bu arada Voltranı oluşturan prenses bayağı güzel bir kızdı ve pembe aslanla yarışmaya katılıyordu sanırım. Sonrasında, çizgi film kahramanı Voltranın daha böyle otobüs minibüs versiyonlarından birleşen versiyonu da çıktı ama o kasa tutmadı sanırım çok herkes hala eski kasa voltranı izlemeye devam ediyordu.
Çizgi kahramanlar: Klementin ve Helis
Çizgi film karakteri Clementine'i de unutmamak gerekir. Helis diye bir kedisi olan bu yumurcak bugün bile rüyalarınıza girse altınıza kaçırmanıza yol açacak Malmot adındaki bir elemanla kapışıyordu. Müziği süperdi. Ancak gündüz 11 12 de izlememize rağmen cidden korkardık. Malmotun görevini başaramayan yaratıklarını ateşe attıkları sahneler baya bi içimiz ürpertirdi.
Çizgi Film Kahramanı: Yakari Adında Kızılderili Bir Çocuk
Çizgi film kahramanı Yakari diye bir çocuk da vardı. Kızılderili'den çok bir mahalle bebesi kıvamındaki bu arkadaşımızın akıl danıştığı bir kartalı vardı. Her seferinde kuriku kukuriku diyen bu kartalın konuşması sürekli farklı anlamlara gelirdi.
Kara Şimşek Kit ve Maykıl
Çizgi film kahramanı olmasa da, Kara Şimşek ise ayrı bir efsaneydi. Maykıl Nayt ve dört diyottan oluşan arabası ile az zaman geçirmemiştik. Kara Şimsek'de bir teknisyen abla vardı adı Boni'ydi sanırım o kadına hastaydık. Kitin espri tarzı, tipi filan hoşumuza giderdi bir Türklük bir yakınlık bulurduk. O devirde arabaların önüne Kitin kayan ışıklarından koyarlardı. Murat 124 tarzı arabalar ışıl ışıl yollarda gezerlerdi.
Çocukluğumuz ve çocukluğumuzdaki Çizgi Filmler, neticede güzel günlerdi. Asılanları, kesilenleri, açlıkları yoklukları farketmeden bu hayal kahramanlarıyla büyüdük. İnsan geçmişe bakınca sanki dozunda içilen kaliteli bir şarap tadı almıyor değil.
ustad sanırım yakarinin kartalının alfabesinde
YanıtlaSilku = 0 ri = 1 di. Yani bugunki bilgisayar teknolojisininde temeli olan 0 ve birlerle iletişim kuruyorlardı. ku ve ri nin değişik kombinasyonları farklı cümleleri oluşturuyordu..
Bir de prens edım dedğimiz ingilizce deki adam
YanıtlaSilolabilir gibi geldi bana. Ama çeviride titrek atılgan gibi türkçe isimler varken niye adem demeemişler değil mi.
İnsan çocukken bilgileri sorgulamadan fotoğraf çeker gibi alıyor. Yorumlamalar ise büyüyünce oluyor değil mi .
Yani yorumun değişmediği tek şey Klementin. Küçükken de korkuyordum büyüdüm yine korkuyorum :)
YanıtlaSil